Lunta ja pakkasta, ihan kuten talvella kuuluukin olla. Joulukin oli ja meni. Sain onneksi nauttia joulunajasta täysin siemauksin, aloitin loman jo joulukuun puolivälissä ja uuteen työhön menin vasta vuoden alussa. Ehdin kaikessa rauhassa siivoilla ja laittaa joulua oikein pitkän kaavan ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Ihanaa oli myös että ehdin viettää aikaa kissojen kanssa ja antaa niille jokaiselle huomioa niin paljon kuin kaipasivat. Mantelille tosin ei mikään tunnu riittävän, se on koko ajan vaatimassa leikkimään ja syömään ja nukkumaan ja ... vaikka mitä.

Vähän oli myös huolta ja murhetta Mantelin kanssa. Löysin sen vasemmasta takajalasta pitkän naarmun. En asiasta huolestunut kun ei se näyttänyt kissaa itseäänkään haittaavan. Mutta kun haavan kupeeseen tuli herneen kokoinen patti, jota kissa vähän aristi, kiikutin kissan lääkäriin. Ensimmäinen antibioottikuuri ei vielä tepsinyt, joten nyt on meneillään toinen. Eläinlääkärimme siis epäili että haava on siististä ulkonäöstään huolimatta aiheuttanut vähän tulehdusta, johon imusolmuke (=se patti) olisi reagoinut. Vähän on myös masu ollut pikkukissalla kipeänä, ruoka herkesi maistumasta ja kakkakaan ei kulkenut normaaliin tapaan. Myös tähän on antibiootti tepsinyt, nyt taas ruoka maistuu entiseen malliin.

Aivan uskomatonta millaisia määriä ruokaa tuohon pikkukissaan uppoaa kun masu on kunnossa! Isotkin kissat ovat syöneet hyvin, kissa on terve kun sille ruoka maistuu. En uskalla edes laskea paljon kissojen ruokiin uppoaa rahaa. No, kaikella on hintansa, eikä sillä ole niin väliä kunhan ovat terveenä ja voivat hyvin. Eläinlääkärikuluvakuutusta suosittelen silti jokaiselle kissanomistajalle! Mantelin kanssa olemme käyneet nyt kahdesti lääkärissä, eivätkä laskut edes ole olleet kovin suuria. Silti vakuutus on korvannut niistä niin ison osan että olemme "tienanneet" vuoden vakuutusmaksut :)

Korkealla, paarteen päällä. Tuolta on Manteli mätkähtänyt alas muutaman kerran ja Kasperi myös, kun on ollut vähän liian kova vauhti. Matkaa lattialle on n. kolme metriä.

Mikäs se siellä?

Manteli söpöstelee, taustalla Konsta

Ja painimiseksihan se sitten meni. Mantelin tekniikka on roikkua Konstan niskassa tai kaulassa niin kauan että saa sen mukaan painiin.

Kasperi hankkiutui taas pulaan kiipeämällä keittiön ikkunan verhotangon päälle.

-Miten täältä pääsee alas?! No ei muuten kuin emännän avustuksella...

Ja vielä muutama kuva Mantelin unenasentoja kylpyhuoneen lattialla:

Piiiitkä tyttö