Muutama kuukausi sitten Manteli pääsi käymään eläinlääkäritädin juttusilla kun oli kovin, kovin kipeä. Oletuksena tietenkin oli että vauhti-mimmi on kolhinut kupeensa kun sitä kovin aristi. Kovasti myös oksetti ja kipu oli aivan silminnähtävää. Eläinlääkäri totesi röntgenkuvan nähtyään, ettei luisia vaurioita ole, mutta suoli oli aivan täynnä. Pahemmanlainen ummetushan se kissalasta vaivasi.

Nyt lauantai-aamuna oireet olivat aivan samanlaiset: oksetti, kissa vaikutti kipuiselta ja liikkui vaivalloisesti. Selkää ja kupeita aristi. Ruoka ei maistunut, ei edes parhaat herkut. Heti tietysti aavistelimme vaivan uusineen ja varmistin eläinlääkäriltä että mahdollisesti tiineenä olevalle kissalle voi antaa kipulääkettä. Metacam auttoi tunnissa ja Levolac sai tavaran liikkeelle. Voi miten valtava määrä jätöstä olikaan suolistoon säilöytynyt!

Kun tukos helpotti, alkoi ruokakin maistua. Manteli syö kuin lintu, kaksi kertaa oman painonsa! No, ei ehkä aivan, mutta ihmeteltäviä määriä kuitenkin. Toivotaan että ruokahalu kasvaisi entisestään ja masu alkaisi pyöristyä, muusta kuin ummetuksesta johtuen!