Paljon ehtii tapahtua viikon aikana kissanpennun elämässä. Neliviikkoiset ovat jo oppineet syömään kissanruokaa. Alkuun sitä maisteltiin sormen päästä, nyt osataan nassuttaa jo lautasen reunalta. Siirtyminen pelkästä emon maidosta lisäksi kiinteään ruokaan aiheuttaa melkoisia muutoksia myös kissanpentujen aineenvaihdunnassa. Tähän astihan emo on huolehtinut että pennut pissaavat; se nuolee niiden hännän alta jolloin pissa tulee. Nyt pennut hakeutuvat hiekkalaatikolle ja asioivat sinne. On aivan ihmeellistä että kissanpennut ymmärtävät sen heti! Yhtään pissaa tai kakkaa ei ole tullut lattialle tai muualle väärään paikkaan.

Katajamäellä on käynyt paljon vieraita kissanpentuja ihmettelemässä. Emo suhtautuu vieraisiin oikein hyvin, esittelee lapsiaan mielellään. Pennut ovat tietenkin hieman rauhallisempia vieraiden seurassa, vieraskoreita. Muuten kyllä vauhtia riittää, pentuhuone on vallattu jo kokonaan ja raapimapuuhunkin yritetään kiivetä.

Talon muut kissat suhtautuvat uusiin asukkaisiin melko hyvin. Konsta ilmiselvästi pelkää pentuja, ne varmaan haisevat omituiselle ja pitävän kummallista ääntä. Aada on kiinnostunut lähinnä pentuhuoneen herkuista, onhan emolla aina paras mahdollinen ruokatarjoilu, kolmen ruokalajin beffet-pöytä. Pennut ovat muuten ärsyttäviä, mutta jos Aada onnistuu livahtamaan niiden huomaamatta ruokakupille, eivät ne onnistu pilaamaan sen herkutteluhetkeä. Ihmiset sen sijaan onnistuva, tulevat torumaan ja hätistelemään. Kasperi viettää mielellään aikaa pentuhuoneessa. Se seurailee pää kalleellaan pentujen puuhia ja komentaa jos ne alkavat liian hurjiksi. Kasperi odottaa sitä päivää kun pennut ovat tarpeeksi kasvaneet ja niistä on sille leikkikaveriksi.

Kuvia ruokailuhetkestä

 

Nekku

Nekku

Nekku

Nekku ja Nuppu

Nekku ja Nuppu

Nappi

Nappi

Nappi ja Noppa

Nappi