Jos kissanpennut osaisivat puhua, tuo sana olisi päässyt niiden pikkuisesta suusta useammin kuin 10 kertaa. Pennut ovat nyt kahden kuukauden ikäisiä ja kuvittelevat että osaavat jo kaiken. Jarrut eivät aina toimi eikä pikku vahingoiltakaan ole säästytty. Lipaston päältä pudotellaan tavarat ihan joka päivä, samoin ikkunalaudalta. Rikkalapio ja -harja on nurin lattialla ja vesikulho ylösalaisin matolla. Verhot ovat saaneet uuden muodon ja kuosin. Kissanhiekkaa on usein enemmän lattialla kuin hiekkalaatikossa. Mutta aina joku ne siivoaa ja nauttii järjestyksestä ja siisteydestä, sen pienen hetken.

Kissaperhe on asustanut omassa kammarissaan, mutta ovat viimeaikoina päässeet valvotusti leikkimään myös tuvan puolelle. Puulattia muuttuu hetkessä laukkaradaksi, kun neljät pienet kissantassut tömisevät tuvan päästä päähän. Iso kissat tyytyvät vain katselemaan pienen välimatkan päästä ja ojentavat kakaroita vasta kun meno yltyy liian hurjaksi.

Kuluneen viikon ohjelmaan kuului myös eläinlääkärireissu. Kuljetusteknisistä syistä mukaan pääsivät vain Aada, Kasperi, Manteli ja pennut, Konsta jäi kotimieheksi. Aada ja Kasperi sekä pennut saivat rokotukset, Manteli oli mukana vain seuraneitinä ja pitämässä yllä hyväkäytöksisten venäjänsinisten mainetta. Aada ja Kasperi tekivät selväksi että eivät moisista retkistä välitä ollenkaan. Pennut sen sijaan olivat sekä söpöjä että hyväkäytöksisiä. Ne antoivat eläinlääkärin tutkia, käännellä ja väännellä, rokotusta ne eivät näyttäneet huomaavankaan.

Kissanpennut ovat saaneet myös viralliset, rekisterikirjaan merkittävät nimet. Ensimmäisenä syntynyt, suurin poika sai nimen Nestor. Toisena syntynyt, vilkas tyttö on Nadenka. Kolmantena syntynyt, vaalein sylikissa on Nesha ja viimeisenä syntynyt, vilpertti poika Nikodim. Pojat ovat vielä vailla omia koteja!

Tässä kuvia kahdeksanviikkoisista pennuista:

Nestor

Nadenka

Nesha

Nikodim

Ja kaikki yhdessä kuvassa!

 

Tässä tuoreimmat kuvat nyt kahden kuukauden ikäisistä pennuista

Nesha, Nestor, Nikodim ja Nadenka

 

Nikodim, Nadenka, Nestor ja Nesha

 

Nesha ja Nestor