Elo Katajamellä on tasoittunut pentujen muuton jälkeen. Nekku jäi siis Katajamäelle joukon jatkoksi, muut kolme muuttivat uusiin koteihin: Nestor Kauniaisiin Kassu-kollin painikaveriksi, Nadja (Nadenka) Espooseen perheen ensimmäiseksi kissaksi ja Niilo (Nikodim) kahden koiran ja Osmo-kissan kaveriksi Saarijärvelle. Jokainen on löytänyt paikkansa uudessa ympäristössä.

Kevät on jo pitkällä ja lumetkin sulaneet. Päivät ovat olleet aurinkoisia ja lämpimiä, joten kissat ovat mieluusti viettäneet aikaa ulkotarhassa. Muutama kärpänenkin on löytänyt tiensä ikkunan raosta tupaan, mutta kovin on ollut lyhyt niiden lento, siitä ovat Nekku ja Manteli pitäneet huolta. Noiden kahden suhde on aivan omanlaisensa. Manteli ei vieläkään ole vieroittanut pentua, vaan päästää sen jopa nisälle. Maitoa ei sentään enää tule, ja näyttää olevan aivan sama imeekö Nekku nisää vai vain emonsa mahakarvoja. Äiti ja tytär ovat yhdessä koko ajan, pesevät toisensa, leikkivät, nukkuvat ja syövät yhdessä. Nekku on kasvanut aivan hurjasti, sillä on nyt painoa jo 2,3 kg ja vauhdissa on todella vaikeaa erottaa kumpi on emo ja kumpi pentu. Kuinka tuosta pentueen pienimmästä ja kaljuimmasta onkaan tullut tuollainen pörröturkkinen mötkylä!

Pääsiäisen aikaan kävimme Mantelin ja Nekun kanssa myös näytelmissä. Matkustimme jopa Helsinkiin asti. Vaikka suurta mainetta ja kunniaa, titteleitä tai pokaaleita ei kotiinviemisiksi saatukaan, tuomarin kommetit varsnkin Nekun osalta lämmittivät mieltä. Tuomari kurkisti kahdesti kissan hännän alle varmistuakseen ettei tyttöjen sarjaan ole eksynyt kollinalku! "One and a half kitten" ja "huge!" huudahti tuomari. Arvosteluseteliin hän kirjoitti XXL girl. Nuo kommentit tuskin oli tarkoitettu kohteliaisuuksiksi, mutta sellaisina me Nekun kanssa ne otamme. Näinä aikoina kun venäjänsiniset naaraat alkavat olla poikkeuksetta alle kolmen kilon kokoisia, on hyvä että jostakin vielä putkahtaa esille niitä vanhoja geenejä.

Nyt kun blogi seurailee Katajamäen kissojen arkea ja odottelemme että Manteli ilmoittaa halustaan tulla uudelleen äidiksi, ei päivityksiä ole luvassa ihan viikoittain. Mutta kuukausittain kuitenkin, joten käythän sillointällöin kurkistelemassa. Uusi sulhanen taitaa olla Mantelille jo valittuna, joten eiköhän vielä tänä vuonna Katajamäellä kuulla pienten kissantassujen töpinää!