Menneenä viikonloppuna Manteli ja Nekku matkustivat Siilinjärvelle kissanäyttelyyn. Matka meni hyvin, nukkuessa. Sitten riittikin virtaa touhuta ja puuhata ennen kuin oli aika mennä tuomarin luo. Nekku ei olisi millään malttanut olla häkissään, joten se pääsi valjaissa ja hihnassa tutustumaan näyttelypaikkaan. Aika reipas tyttö! Pienen jaloittelun jälkeen sitten malttoi käydä riippumattoon päiväunille.

Nekku

Manteli

Manteli

Lauantaina tuomari tykkäsi sekä äidistä että tyttärestä. Mantelilla oli vastassaan kaksi kaunista kilpasiskoa, joista Manteli valittiin kauneimmaksi. Siis tuloksena EX1 ja CAC-serti! Myös Nekku vei voiton kilpasiskostaan. Sunnuntaina arvosteleva tuomari Louis Coste olikin tiukkana. Hänen mielestään Manteli oli liian pieni ja laiha, eikä sellainen kuin venäjänsinisen kuuluu olla. Näin ollen ei sertiä vaan EX3. Nekku sensijaan sai kehujakin, oli tuomarin mielestä hyvän kokoinen, vanttera ja reipas kuten kuuluukin. Nekku pääsi värin paras -valintaan hienojen aikuisten kanssa ja voitti! Tuloksena siis VP tot! Tästä ollaan Katajamäellä kovin ylpeitä!

Mutta jymy-yllätys tulikin vasta aivan näyttelyn loppumetreillä. Vaikka tuomari ei valinnut Nekkua loppukilpailuun, oli hän kuitenkin valinnut Nekun omaksi suosikkikissakseen! Jokainen tuomari sai siis valita arvostelemistaan kissoista suosikkinsa ja sen palkinnon sai Nekku: hieno pokaali joka oli täynnä leluhiiriä ja palloja, palkinto josta on kissallekin iloa.

 

Yön vietimme hotellissa. Kun koko päivä on vain makoiltu näyttelyhäkissä, riitti kissatytöillä virtaa koko yöksi. Vasta kun sunnuntaiaamuna oli aika lähteä taas näyttelypaikalle, olisi nukuttanut niin makoisasti!

 

Hotellihuoneen kylppärissä oli iso peili, jonka edessä Manteli moneen kertaan kävi istuskelemassa ja ihailemassa.

Joko mennään, miettii Nekku

Näkymä näyttelyhallista, Siilinjärven Tulpajäiltä. Tilaa oli ruhtinaallisesti ja tunnelma oikein leppoisa. Taas oikein hyvin järjestetty näyttely.