Mantelille ja isoille kissoille kuuluu oikein hyvää. Syksy ja syksyiset säät ovat saapuneet, muuta se ei juurikaan ole haitannut kissoja. Ulkotarhassa käydään päivittäin, jopa Manteli ohuine ja pehmeine pentuturkkeineen  viihtyy siellä pitkiä aikoja. Sitten tupaan tulee kissanpentu jolla on melkein jääkylmät pienet tassut. Niitä on hyvä sulatella leivinuunin päällä lämpimässä. Manteli ei aina ymmärrä kun ikkuna on laitettu kiinni. Se on monta kertaa hypännyt lattialta ikkunaa päin kun on yrittänyt takaisin ulos! Hassu kissa.

Manteli onnistui likaamaan turkkinsa ulkotarhassa. Sokkeliin oli levitetty pinnoitetta ja Manteli oli saanut sitä turkkiinsa. Mietin kuinka saisin kissanpennun pestyä? Avasin keittiön hanan, otin kissan toiseen käteen ja huuhdoin sen juoksevan veden alla. Ei olisi voinut olla helpompaa, Manteli ei näyttänyt edes huomaavan koko asiaa. Kaikki muutkin hoitotoimenpiteet, kuten kynsien leikkaaminen, silmien ja korvien putsaaminen sekä tablettien antaminen on onnistunut muitta mutkitta.

Manteli on myös saunakissa. Se tulee usein meidän kanssa saunaan eikä enää lähde karkuun vaikka heitämme löylyä. Ylimmällä lauteella on liian kuuma, mutta jakkaralla juuri sopivan lämmintä.

Ilmoitin Mantelin Kuopiossa 14.-15. marraskuuta järjestettävään kissanäyttelyyn. Manteli on silloin 5 kuukauden ikäinen ja osallistuu pentuluokkaan. Sitä ennen minun pitäisi ommella uudet, hienot verhot ja riippumatto näyttelyhäkkiin. Eihän Manteli halua näytellä Kasperin vanhoissa verhoissa. Ne on ihan väärän värisetkin, Mantelille pitää olla vaaleanpunaiset.